Siirry sisältöön

AUKIOLOAJAT

Ma – To 8:00 – 20:00
Pe 8:00 – 16:00

La ja Su suljettu

Korona-aikana noudatamme
poikkeusaukioloaikoja

09 - 251 37510

Palvelut

Hammaslääkäri tutkii kliinisesti suun limakalvot, hampaiden kiinnityskudokset(ientulehdus, parodontiitti), karieslöydökset(kuituvalo, sondeeraus), hampaiden liikkuvuus, purenta (epätasapaino). Tutkimuksen sekä mahdollisten rtg-kuvien perusteella arvioidaan hoidontarve sekä tehdään hoitoehdotus.

Pienillä sädeannoksilla eri kokoisia digitaalisia rtg-kuvia ja tarvittaessa 3D-röntgenkuvia(kktt)

Hammasröntgen

Hammasröntgenkuvalla (bitewing tai periapikaalikuva) voidaan kuvata yhtä hammasta tai muutamaa vierekkäista hammasta. Näitä pienikokoisia röntgenkuvia käytetään tyypillisesti diagnoitaessa karieksia ja hampaiden kiinnityskudosten tilaa ja juurten kärkialueiden tulehduksia. Hammasröntgenkuvia otetaan tavanomaisesti vuosittain tarkastusten yhteydessä.

Koko leuan röntgenkuva (panoraamakuvaus)

Koko leuan röntgenkuvaus eli panoraamakuvauksen avulla kartoitetaan hampaiston ja leuan alueen kokonaistilannetta. Panoraamakuvia otetaan potilailta säännöllisesti n. viiden vuoden välein.

Kartiokeilatietokonetomografia (KKTT, 3D rtg-kuva)

Kartiokeilatietokonetomografiatutkimus eli KKTT-kuvaus antaa tarkan kolmiulotteisen kuvan halutusta alueesta. KKTT-kuvaus sopii tilanteisiin, joissa tarvitaan kolmiulotteinen kuva hampaistosta ja leuan luisista rakenteista. Tyypillisesti sitä käytetään implanttihoidon suunnitteluun, viisaudenhammasleikkauksien suunnittelussa. 3D kuvasta on myös etua, selvitettäessä hammastulehduksia, joissa tavanomaisilla rtg-kuvilla ei löydetä tulehdusten syytä ja laajuutta.

Suora menetelmä yhdistelmämuovilla

Muovi soveltuu hyvin pieniin paikkauksiin edullisempien kustannusten ja nopeuden vuoksi. Paikkaus tehdään kerralla valmiiksi je se on esteettistä.

Epäsuora menetelmä keraamisella materiaalilla

Keraamisia paikkoja käytetään tyypillisesti sivu ja taka-alueilla, joissa hampaisiin kohdistuu voimakas puruvoima. Keraamiseen paikkaukseen tarvitaan kaksi hoitokäyntiä. Käyntien välissä hammasteknikko valmistaa keraamisen täytteen. Me valmistamme keraamiset täytteet e.Max posliinista.

Hampaiden tulehtuneiden juurten hoidot nykyaikaisilla, aikaa säästävillä menetelmillä tehokkaasti ja kivuttomasti. Juurihoidettujen hampaiden jatkoseuranta ja hauraiden, juurihoidettujen hampaiden kestävät kunnostukset.

Hammaskiven poisto hammaslääkärin tai Suuhygienistin suorittamana

Suuhygienisti on laillistettu ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut suun terveydenhoidon ammattilainen, joka on erikoistunut hampaiden puhdistukseen ja ennalta ehkäisevään hoitoon. Suuhygienisti työskentelee yhteistyössä hammaslääkärin kanssa.

Suuhygienisti huolehtii mm. hammaskiven ja hampaiden värjäytymien poistosta, ientulehduksen ja pahanhajuisen hengityksen hoidosta sekä fluorihoidoista. Hammaskiven poistoon suuhygienistimme käyttävät ultraäänilaitetta sekä käsi-instrumentteja, lisäksi värjäytymiä voidaan poistaa puhdistustahnalla ja kiillotuskumeilla. Mahdollisuus myös puudutukseen tai pintapuudutukseen. Suuhygienisti opastaa oikeanlaiseen kotihoitoon. Kustannuksiltaan hoito on edullisempaa, kuin hammaslääkärin suorittamana. Hoidosta saa myös Kela-korvauksen

Hammasimplantit:
Huippulaadukkaat Sveitsiläiset hammasimplantit

Viisaudenhampaiden leikkaukselliset poistot sekä muut suukirurgiset toimenpiteet. Leikkaukselliset hampaiden poistot sekä muut suukirurgiset toimenpiteet. Kiinnitämme erityisesti huomiota toimenpiteiden turvallisuuteen huolellisilla etukäteistutkimuksilla ja myös tarvittaessa 3D- röntgenkuvauksella, joka voidaan kaikki toteuttaa paikan päällä. Näin varmistaen aina parhaan hoitotuloksen.
Hammasimplantti eli keinojuuri on kestävä ja pysyvä ratkaisu puuttuvan hampaan tilalle. Implanttikruunut ovat luonnollisen näköisiä ja tuntuvat samalta, kuin omat hampaat.

Mikä on hammasimplantti?
Puuttuva hammas korvataan nykyään yhä useammin hammasimplantilla eli keinojuuren päälle rakennetulla kruunulla. Hammasimplantit tuntuvat hyvin samanlaisilta, kuin omat hampaat.

Titaanista valmistettu hammasimplantti istutetaan leukaluuhun, johon se mukautuu ja kiinnittyy ihannetilanteessa n. kuudessa viikossa. Leukaluuhun lujasti kiinnittyvä hammasimplantti on kestävä pohja keraamiselle hammaskruunulle .

Menetelmässä parasta on se, että puuttuva hammas tai hampaat voidaan korvata kajoamatta viereisiin hampaisiin toisin, kuin sillassa, jossa naapurihampaita joudutaan poraamaan. Hammasimplantti on kestävä, loppuelämänratkaisu, puuttuvan hampaan korvaamiseen. Huonosti pysyvien ala-kokoproteesien kohdalla jo yksi tai kaksi implanttia tuovat valtavan hyödyn proteesin paikallapysyvyyteen ja mukavuuteen.

Kenelle hammasimplantit sopivat?
– Implanttihoito sopii kaikille, joilla ei ole terveydellistä estettä hoitoon
– Implantoitavalla alueella pitää olla riittävästi luuta, jotta implantilla tukeva alusta, johon hammaskruunu kiinnitetään. Mikäli luuta ei ole riittävästi, voidaan joskus joutua turvautumaan korjaaviin toimenpiteisiin ennen implantointia (luuta lisätään luusiirteellä tai luunkorvikkeella)
– Yleisterveyden tulee olla riittävän hyvä. Ennuste voi huonontua esimerkiksi epätasapainossa olevan diabeteksen tai tupakoinnin vuoksi.
– Suun terveyden tullee olla kunnossa. Esimerkiksi kiinnityskudossairaus (parodontiitti) tai tupakointi voivat estää implanttihoidon.
– Suuhygieniasta tulee pitää huolta. Implantit vaativat päivittäistä puhdistusta. Implantit tarkistetaan vuositarkastuksien yhteydessä.
– Lapsille implantteja ei asenneta.

Hammasimplantin asennus
Hammasimplantti asennetaan paikallispuudutuksessa ja operaatio on kivuton. Potilas on yleensä työkykyinen jo seuraavana päivänä.

Ennen implantoitia tehdään huolellinen kliininen tutkimus sekä röntgenkuvaus, joiden avulla varmistetaan implantointialueen soveltuvuus hammasimplantille. Teemme yleensä kktt-röntgentutkmuksen(3D-kuvaus), joka mahdollistaa sopivimman impantin valinnan ja suunnittelun implantin saamiseen purennan ja terveyden kannalta parhaaseen asentoon. Koska implantti ja implanttikruun halutaan saada optimaaliseen asentoon, niin valmistamme usein kirurgisen ohjurin, jonka avulla implantti asennetaan tarkasti.

Hammasimplanttihoidon vaiheet
Hammasimplantin asennus riippuu käytettävistä menetelmistä ja materiaaleista sekä implantoitavan alueen anatomiasta. Implantti voidaan asentaan joko yksi- tai kaksivaiheisesti. Tavallisin tapa on kaksivaiheinen:

1. Vaihe
Implantoitavalle alueelle asennetaan titaaninen implantti. Toimenpide tehdään leikkauksella paikallispuudutuksessa. Toimenpiteeseen varataan yleensä tunnin aika. Asennettavien implanttien määrä riippuu siitä kuinka monta hammasta halutaan korvata keinojuurilla. Jokaista hammasta ei tarvitse korvata implantilla, vaan muutamalla implantilla pystytään korvaamaan useampi hammas. Toimenpiteen jälkeen keinojuurien annetaan luutua muutaman kuukauden (2-4) ajan. Luutumisvaiheen ajaksi puuttuvan hampaan/hampaiden tilalle voidaan tehdä väliaikainen hammassilta tai -proteesi.

2. Vaihe
Kun keinojuuri on luutunut paikoilleen, tehdään implantoinnin toinen vaihe, jossa ikenen alla oleva keinojuuri paljastetaan ja sen päälle kiinnitetään metallinen paranemisjatke.

Lyhyen paranemisvaiheen jälkeen implantista otetaan jäljennös ja seuraavalla käynnillä lopullinen implanttikruun voidaankin jo asentaa paikoilleen.

Hammasimplantin omahoito
Implanttihampaita pitää hoitaa samalla huolellisuudella kuin omiakin hampaita ja ne on tutkitutettava säännöllisesti hammaslääkärillä ongelmien välttämiseksi.

Huolellinen suuhygienia ja tupakoimattomuus ovat tärkeitä tekijöitä hammasimplantin omahoidossa, sillä implanttihoito voi epäonnistua huonon suuhygienian takia. Huono suuhygienia voi johtaa hammasimplantin ympäryskudoksen tulehtumiseen eli peri-implantiittiin, joka voi tuhota implantin ympärillä olevaa leukaluuta. Implantit on syytä röntgenkuvata vuosittain, jotta mahdolliset tulehdukset huomataan ajoissa ja voidaan hoitaa helposti.

Kuinka paljon hammasimplantti maksaa?
Laadukkaan implanttikruunun kustannukset liikkuvat noin 2500 euron tienoilla riippuen implantin sijainnista ja tarvittavista hoitotoimenpiteistä. Lisäkustannuksia voi tulla esimerkiksi väliaikaisista ratkaisuista, jotka korvaavat puuttuvia hampaita hammasimplantin luutumisvaiheen aikana. Kustannusarvion tekemiseen tarvitaan aina röntgentutkimus, jolla selvitetään luun riittävyys implantointiin. Perusteellisen rtg-tutkimuksen, joka sisältää implantoitavan alueen 3D(kktt)- röntgentutkimuksen jälkeen voidaan myös arvioida, vaatiiko hoito kaupallisia luunkorvikkeita (keinoluuta tai kirurgisia kalvoja) tai jopa varsinaista luusiirrettä. Palvelumme ovat suunnitu niin, että voimme tarjota kaikki tarvittavat toimenpiteet omalla vastaanotollamme.

Me Kukontorin hammaslääkäreissä käytämme Sveitsiläisiä huippulaadukkaita Conelog-implantteja. Käyttämämme implantit olemme valinneet laadun vuoksi ja näin myös varmistamme saavamme vielä vuosienkin kuluttua varaosia tekemiimme implanttihoitoihin.

Soita ja varaa meiltä aika tutkimukseen ja kustannusarvioon. Selvitämme yhdessä, onko Sinullekin mahdollista palauttaa puuttuva hammas tai useitakin hampaita keinojuurien avulla.

Kiinteä protetiikka: Vastaanottomme on uranuurtaja Suomessa digitaalisissa, keraamisissa paikkauksissa ja kruunutuksissa ja olemme toteuttaneet tuhansia onnistuneita hoitoja. Monipuolinen moderni keramiaan erikoistunut hammaslaboratoriomme ja hammasteknikkomme mahdollistavat laadukkaat ja nopeat työt. Ensimmäisenä Suomessa käyttöönottamaamme keraamisten kruunujen ja -paikkojen valmistuslaitteistoa ja ohjelmia käytetään jo ympäri maailmaa.

Irtoprotetiikka: koko- ja osaproteesit, implanttikiinnitteiset peittoproteesit.

  • Purentakiskot
  • Purennantasapainotus
  • Face massage (purentalihasten hieronta)
Purentakisko

Hammaseroosiossa happamuus aiheuttaa kovan hammaskudoksen kiilteen ja hammasluun liukenemista.

Miltä hammaseroosio näyttää?

Hammaseroosio näkyy tavallisimmin ensin yläetuhampaiden pinnalla mattapintaisena muutoksena ja ala takahampaiden purupintaan ilmestyvinä kuoppina. Hampaat saattavat muuttua reunoiltaan teräviksi ja tummiksi. Tämä johtuu kiilteen liukenemisen aiheuttamasta hammasluun paljastumisesta tai kiilteen ohenemisesta.

Hampaiden eroosio aiheuttaa hampaan etuhampaiden kärkiin kuoppia, ohenemista ja hampaiden kärkien kiillelohkeamia, tästä seuraa hampaiden vihlomista ja kylmänarkuutta. Vihlomista voi esiintyä syödessä happamia marjoja, hedelmiä tai jotain kylmää, kuten jäätelöä. Myös hampaiden harjaaminen saattaa vihloa.

Mistä hammaseroosio johtuu?

Eroosiota aiheuttavat tyypillisesti mm virvoitusjuomat, sitrushedelmät, marjat ja suuhun nousevat mahahapot. Altistavana tekijänä eroosiossa voi olla myös alentunut syljeneritys, sillä sylki neutralisoi suun happoja. Myös kasvisruokavaliota käyttävillä eroosioita esiintyy enemmän, kuin tavanomaista ruokavaliota käyttävillä.

Voidaanko hammaseroosion vaurioittamia hampaita korjata?

Vähäinen hammaseroosio voidaan yleensä korjata muovilla mutta myös pitkälle edennyt eroosio palauttaa alkuperäiseen muotoonsa ja ulkonäköönsä keraamisilla kuorilla tai kruunuilla. Pitkälle edennyt hampaiden eroosio aiheuttaa myös purentaongelmia, narskuttelua, purennan madaltumista. Nämä pahentavat hampaiden kulumista entisestään. Keraamisilla kruunuilla hampaat palautetaan luonnolliseen ulkonäköönsä ja oireettomiksi, myös purenta tasapainottuu. Vähäisempiä muutoksia voidaan myös korjata paikkausmuovilla.

Oma nykyaikainen hammaslaboratoriomme sekä hammasteknikkomme mahdollistavaa sen, että suuretkin kruunutustyöt valmistuvat meillä nopeasti. Epämukava aika väliaikaisine kruunuineen jää lyhyeksi.

Hampaiden valkaisu

Suuhygienistimme tekevät myös Teho- ja kevytvalkaisut. Tehovalkaisu kestää n. 2 tuntia. Kevytvalkaisu on nopeampi ja kestävää noin tunnin. Tehovalkaisu on tehokkaampi mutta valkaisutulos on kuitenkin menetelmissä hyvä, lopputuloksen ollessa keskimäärin 3–5 sävyastetta lähtötilannetta vaaleampi.

Jotta valkaisu voidaan toteuttaa, niin ikenet eivät saa olla tulehtuneet, eikä valkaistavissa hampaissa saa olla reikiä. Reiät on ensin paikattava ja hammaskivi poistettava.

Keraamiset hammaslaminaatit ja -hammaskuoret

Teemme kalvo-oikomisia.

TEHOKAS – TURVALLINEN – PITKÄKESTOINEN INJEKTIOHOITO

Iän myötä hyaluronihapon määrä ihossa vähenee ja tämän seurauksena iho veltostuu ja syntyy ryppyjä. Teosyal-hoito sopii kaikenikäisille naisille ja miehille, sekä se toimii myös erittäin tehokkaana ennaltaehkäisynä syntyville juonteille ja rypyille. Hoidon tulokset ovat heti nähtävissä.

Käytämme ainoastaan täysin turvallisiksi todettuja tuotteita täytehoidoissa.

Teosyal®, 100% hyaluronihappoa sisältävä tuotesarja Sveitsistä sekä ART FILLER® Fillmediltä.

Kukontorin hammaslääkärit ovat myös yhteistyössä täyteainekouluttaja Annika Haikalan kanssa. Hän tuo 15 vuoden kokemuksellaan laadukkaat täyteainepalvelut käyttöösi

Varaa hänelle hoito tai konsultointi alla aukeavasta linkistä.
www.facedesigners.eu

 

 

Hammashoidon palveluseteli on potilaille tarjottava vaihtoehto Helsingin kaupungin hammashoitoloissa tarjottavalle hoidolle. Potilas voi valita kaupungin hyväksymien hammaslääkäreiden listalta hammaslääkärin, jolta hän voi varata hoitoajan. Hoidosta potilas maksaa, joka käynnistä omavastuuosan, jonka suuruus on määritelty kaupungin toimesta. Kukontorin hammaslääkärit eivät ota vastaan kokonaishoidon palveluseteliä. Palveluseteleitä on kolmenlaisia.

Tutkimus- ja hoito palveluseteli

Hammaslääkärin tarkastus, rtg kuvat sivualueilta. Hoitoon voidaan vielä lisätä kahden hampaan hoidot, sekä esim. suuhygienistin suorittama hammaskiven poisto.

Lohkeamapalveluseteli

hoidetaan yksi hammas.

Jatkohoidon seteli

Kaupungin hammaslääkäri määrittelee potilaan hoidontarpeen ja antaa palvelusetelin, jossa hoidettaviksi valitut toimenpiteet luetellaan. Potilas voi valita kaupungin hyväksymien hammaslääkäreiden listalta hammaslääkärin, jolta hän voi varata hoitoajan. Hoidosta potilas maksaa, joka käynnistä omavastuuosan, jonka suuruus on määritelty kaupungin toimesta. Kukontorin hammaslääkärit eivät ota vastaan kokonaishoidon palveluseteliä.

Palvelusetelihinnasto

 Hinta
Tutkimus- ja hoito palveluseteli (tark+rtg-kuvat)47 €
Lohkeama palveluseteli84,50 €
Juurihoito
SGA02

41 €
SGA0354 €
SGA0482 €
SGA05112,50 €
SGB1041 €
SGB2084,50 €
SGB30494 €
Paikkaukset
SFA10

42 €
SFA2069 €
SFA3079 €
SFA40105 €
Purentakisko, valmistus ja suuhun sovitus (lisäksi tekniset kulut 180 - 300)118,50 €
Hampaiden poistot342 €
Hampaan poisto, tavanomainen EBA0041 €
hampaanpoisto, vaativa EBA0568 €
Puudutukset
Infiltraatiopuudutus WX11010,50 €
Suun alueen johtopuudutus WX29010,50 €
Röntgentutkimukset
Hammas rtg-kuva EB1AA16,50 €
Kokoleuan (panoraama) rtg kuvaus EB1HA48 €
Hammasprotetiikka (tekniset kulut laskutetaan erikseen)
Vastaanotolla valmistettu kuituvahvisteinen silta170 €
Akryyli osaproteesi SPE 90204 €
Metallirunkoinen osaproteesi238 €
Parodontologinen hoito (hammaskiven poisto)
SDA0352,25 €
SDA0475 €
SDA05109 €

Kukontorin Hammaslääkärit hyväksyvät kaupungin hammashoidon palvelusetelin ja olet tervetullut meille palvelusetelihoitoon. Voit varata meille ajan palvelusetelihoitoon nettiajanvarauksesta tai puhelimella 09 2513 7510 ja muista ilmoittaa palvelusetelistäsi varatessasi aikaa, jotta voimme aktivoida setelin. Palvelusetelihammashoitoa voi varata hammaslääkäreille: Heikki haikala, Paula Ohtamaa.