Hammastarkastus
Hammaslääkäri tutkii kliinisesti suun limakalvot, hampaiden kiinnityskudokset(ientulehdus, parodontiitti), karieslöydökset(kuituvalo, sondeeraus), hampaiden liikkuvuus, purenta (epätasapaino). Tutkimuksen sekä mahdollisten rtg-kuvien perusteella arvioidaan hoidontarve ja voidaan tehdä hoitoehdotus.
Röntgenkuvaus
Pienillä sädeannoksilla eri kokoisia digitaalisia rtg-kuvia ja tarvittaessa 3D-röntgenkuvia(kktt)
Hammasröntgen
Hammasröntgenkuvalla (bitewing tai periapikaalikuva) kuvataan yhtä hammasta tai muutamaa vierekkäista hammasta. Näitä pienikokoisia röntgenkuvia käytetään tyypillisesti diagnoitaessa karieksia ja hampaiden kiinnityskudosten tilaa ja juurten kärkialueiden tulehduksia. Hammasröntgenkuvia otetaan tavanomaisesti vuosittain tarkastusten yhteydessä.
Koko leuan röntgenkuva (panoraamakuvaus)
Koko leuan röntgenkuvaus eli panoraamakuvauksen avulla kartoitetaan hampaiston ja leuan alueen kokonaistilannetta. Panoraamakuvia suositellaan otettavaksi potilailta säännöllisesti n. viiden vuoden välein.
Kartiokeilatietokonetomografia (KKTT, 3D rtg-kuva)
Kartiokeilatietokonetomografiatutkimus eli KKTT-kuvaus antaa tarkan kolmiulotteisen röntgenkuvan halutusta alueesta. KKTT-kuvausta käytetään, kun tarvitaan kolmiulotteinen kuva hampaistosta ja leuan luisista rakenteista. Tyypillisesti sitä käytetään implanttihoidon suunnittelussa. KKTT kuvauksen avulla voidaan selvittää erittäin tarkasti implantoitavan alueen luun riittävyys ja pystytään valitsemaan juuri oikea implantti ja suunnittelemaan implantin optimaalinen asento purennallisesti ja esteettisesti. KKTT kuvasta on myös etua selvitettäessä hammastulehduksia, joissa tavanomaisilla rtg-kuvilla ei löydetä tulehdusten syytä eikä laajuutta. KKTT tutkimuksella pystytään suunnittelemaan esimerkiksi syvällä sijaitsevan puhkeamattoman viisaudenhampaan turvallinen poistaminen, ilman hermovaurion vaaraa.
Hampaan paikkaus
Suora menetelmä yhdistelmämuovilla
Muovi soveltuu hyvin hampaisiin, joihin ei kohdistu kovaa purentapainetta. Muovipaikkaus on nopeaa ja esteettistä
Epäsuora menetelmä keraamisella materiaalilla

Keraamisia paikkoja käytetään tyypillisesti sivu ja taka-alueilla, joissa hampaisiin kohdistuu voimakas puruvoima. Keraamiseen paikkaukseen tarvitaan kaksi hoitokäyntiä. Käyntien välissä hammasteknikko valmistaa keraamisen täytteen. Me valmistamme keraamiset täytteet esteettisestä ja lujasta e.Max posliinista.
Juurihoito
Hampaiden tulehtuneiden juurten hoidot nykyaikaisilla, aikaa säästävillä menetelmillä tehokkaasti ja kivuttomasti. Juurihoidettujen hampaiden jatkoseuranta ja hauraiden, juurihoidettujen hampaiden kestävät kunnostukset.
Suuhygienistin palvelut: hammaskiven poisto, soodapuhdistus, värjäytymien poisto, valkaisut
Hammaskiven poisto hammaslääkärin tai Suuhygienistin suorittamana
Suuhygienisti on laillistettu ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut suun terveydenhoidon ammattilainen, joka on erikoistunut hampaiden puhdistukseen ja ennalta ehkäisevään hoitoon. Suuhygienisti työskentelee yhteistyössä hammaslääkärin kanssa.
Suuhygienisti huolehtii mm. hammaskiven ja hampaiden värjäytymien poistosta, ientulehduksen ja pahanhajuisen hengityksen hoidosta sekä fluorihoidoista. Hammaskiven poistoon suuhygienistimme käyttävät ultraäänilaitetta sekä käsi-instrumentteja, lisäksi värjäytymiä voidaan poistaa puhdistustahnalla ja kiillotuskumeilla. Mahdollisuus myös puudutukseen tai pintapuudutukseen. Suuhygienisti opastaa oikeanlaiseen kotihoitoon. Kustannuksiltaan hoito on edullisempaa, kuin hammaslääkärin suorittamana. Hoidosta saa myös Kela-korvauksen
Hampaiden valkaisu
Suuhygienistimme tekevät myös Teho- ja kevytvalkaisut. Tehovalkaisu kestää n. 2 tuntia. Kevytvalkaisu on nopeampi ja kestävää noin tunnin. Tehovalkaisu on tehokkaampi mutta valkaisutulos on kuitenkin menetelmissä hyvä, lopputuloksen ollessa keskimäärin 3–5 sävyastetta lähtötilannetta vaaleampi.
Jotta valkaisu voidaan toteuttaa, niin ikenet eivät saa olla tulehtuneet, eikä valkaistavissa hampaissa saa olla reikiä. Reiät on ensin paikattava ja hammaskivi poistettava.
Kirurgiset hoidot, implantit
Hammasimplantit:
Huippulaadukkaat
Sveitsiläis-saksalaiset CAMLOG®
premium-hammasimplantit
Viisaudenhampaiden leikkaukselliset poistot sekä muut suukirurgiset toimenpiteet. Leikkaukselliset hampaiden poistot sekä muut suukirurgiset toimenpiteet. Kiinnitämme erityistä huomiota toimenpiteiden turvallisuuteen huolellisilla etukäteistutkimuksilla ja myös tarvittaessa 3D- röntgenkuvauksella, joka voidaan kaikki toteuttaa paikan päällä. Näin varmistaen aina parhaan hoitotuloksen.
Mikä on hammasimplantti?
Puuttuva hammas korvataan nykyään yhä useammin hammasimplantilla eli keinojuuren päälle rakennetulla kruunulla. Hammasimplantit tuntuvat hyvin samanlaisilta, kuin omat hampaat.
Titaanista valmistettu hammasimplantti istutetaan leukaluuhun, johon se mukautuu ja kiinnittyy ihannetilanteessa n. kuudessa viikossa. Leukaluuhun lujasti kiinnittyvä hammasimplantti on kestävä pohja keraamiselle hammaskruunulle .
Menetelmässä parasta on se, että puuttuva hammas tai hampaat voidaan korvata kajoamatta viereisiin hampaisiin toisin, kuin hammassillassa, jossa naapurihampaita joudutaan poraamaan. Hammasimplantti on kestävä, loppuelämänratkaisu puuttuvan hampaan korvaamiseen. Huonosti pysyvien ala-kokoproteesien kohdalla jo yksi tai kaksi implanttia tuovat valtavan hyödyn proteesin paikallapysyvyyteen ja mukavuuteen.
Kenelle hammasimplantit sopivat?
– Implanttihoito sopii kaikille, joilla ei ole terveydellistä estettä hoitoon
– Implantoitavalla alueella pitää olla riittävästi luuta, jotta implantilla tukeva alusta, johon hammaskruunu kiinnitetään. Mikäli luuta ei ole riittävästi, voidaan joskus joutua turvautumaan korjaaviin toimenpiteisiin ennen implantointia (luuta lisätään luusiirteellä tai luunkorvikkeella)
– Yleisterveyden tulee olla riittävän hyvä. Ennuste voi huonontua esimerkiksi epätasapainossa olevan diabeteksen tai tupakoinnin vuoksi.
– Muu suun terveys on oltava riittävän hyvässä kunnossa. Esimerkiksi kiinnityskudossairaus (parodontiitti) tai tupakointi saattavat estää implanttihoidon.
– Suuhygieniasta tulee pitää huolta. Implantit vaativat päivittäistä puhdistusta, kuten omatkin hampaat. Implantit on syytä tarkistaa vuositarkastuksien yhteydessä rtg-kuvauksella.
– Lapsille implantteja ei asenneta.
Hammasimplantin asennus
Hammasimplantti asennetaan paikallispuudutuksessa ja operaatio on kivuton. Potilas on yleensä työkykyinen jo seuraavana päivänä.
Ennen implantoitia tehdään huolellinen kliininen tutkimus sekä röntgenkuvaus, joiden avulla varmistetaan implantointialueen soveltuvuus hammasimplantille. Teemme yleensä kktt-röntgentutkmuksen(3D-kuvaus), joka mahdollistaa sopivimman implantin valinnan ja suunnittelun implantin saamiseen purennan ja esteettisyyden kannalta parhaaseen asentoon. Usein valmistamme myös implantointiin ohjurin, joka auttaa saamaan implantin tarkasti kohdalleen.
Hammasimplanttihoidon vaiheet:
Implantti asennetaan joko yksi- tai kaksivaiheisesti:
1. Vaihe
Implantoitavalle alueelle asennetaan titaaninen implantti. Toimenpide tehdään leikkauksella paikallispuudutuksessa. Toimenpiteeseen varataan yleensä tunnin aika. Asennettavien implanttien määrä riippuu siitä kuinka monta hammasta halutaan korvata keinojuurilla. Jokaista hammasta ei tarvitse korvata implantilla, vaan muutamalla implantilla pystytään korvaamaan useampi hammas. Toimenpiteen jälkeen keinojuurien annetaan luutua muutaman kuukauden (2-4) ajan. Luutumisvaiheen ajaksi puuttuvan hampaan/hampaiden tilalle voidaan tehdä väliaikainen hammassilta tai -proteesi.
2. Vaihe (eniten käytetty tapa)
Kun keinojuuri on luutunut paikoilleen, tehdään implantoinnin toinen vaihe, jossa ikenen alla oleva keinojuuren pää paljastetaan ja siihen kiinnitetään metallinen paranemisjatke.
Lyhyen paranemisvaiheen jälkeen implantista otetaan jäljennös ja seuraavalla käynnillä lopullinen implanttikruun voidaankin jo asentaa paikoilleen.
Kuinka paljon hammasimplantti maksaa?
Laadukkaan implanttikruunun kustannukset ovat tällä hetkellä n. 2500€ riippuen implantin sijainnista ja tarvittavista hoitotoimenpiteistä. Lisäkustannuksia voi tulla esimerkiksi väliaikaisista ratkaisuista, jotka korvaavat puuttuvia hampaita hammasimplantin luutumisvaiheen aikana. Kustannusarvion tekemiseen tarvitaan aina röntgentutkimus, jolla selvitetään luun riittävyys implantointiin. Perusteellisen rtg-tutkimuksen, joka sisältää implantoitavan alueen 3D(kktt)- röntgentutkimuksen jälkeen voidaan myös arvioida, vaatiiko hoito kaupallisia luunkorvikkeita (keinoluuta tai kirurgisia kalvoja). Voimme tarjota kaikki tarvittavat toimenpiteet omalla vastaanotollamme.
Kukontorin hammaslääkäreissä käytämme Sveitsiläisiä
huippulaadukkaita CAMLOG®-implantteja.
Soita ja varaa meiltä aika ilmaiseen implanttikonsultaatioon ja kustannusarvioon. Tarvittaessa pystymme myös samalla käynnillä tekemään kaikki tarvittavat rtg tutkimukset. Selvitämme yhdessä, onko Sinullekin mahdollista palauttaa puuttuva hammas tai useitakin hampaita keinojuurien avulla.
Proteettinen hoito, keraamiset kruunut, implanttikruunut
Kiinteä protetiikka: Vastaanottomme on uranuurtaja Suomessa digitaalisissa, keraamisissa paikkauksissa ja kruunutuksissa ja olemme toteuttaneet tuhansia onnistuneita hoitoja. Monipuolinen moderni keramiaan erikoistunut hammaslaboratoriomme ja hammasteknikkomme mahdollistavat laadukkaat ja nopeat työt. Ensimmäisenä Suomessa käyttöönottamaamme keraamisten kruunujen ja -paikkojen valmistuslaitteistoa ja ohjelmia käytetään jo ympäri maailmaa.
Irtoprotetiikka: koko- ja osaproteesit, implanttikiinnitteiset peittoproteesit.
Purenta, purentakiskot
- Purennan tasapainotus
- Purentakiskot: Digitaalisesti suunnitellut, akryylilevystä jyrsityt tai 3D-printatut suun lämmössä mukautuvat kiskot.
- Kisko voidaan valmistaa joko kovana tai pehmeämpänä. Purentakiskojen tarkoitus on helpottaa leukanivelten ja purentalihasten vaivoja sekä estää hapaiden narskuttelusta johtuvaa hampaiden kulumista.
Purentalihasten hieronta koulutetun suuhygienistin suorittamana
Purentakiskon digitaalinen suunnittelu



Hampaiden kuluman ja -eroosion korjaus
Hammaseroosiossa happamuus aiheuttaa kovan hammaskudoksen kiilteen ja hammasluun liukenemista.
Miltä hammaseroosio näyttää?
Hammaseroosio näkyy tavallisimmin ensin yläetuhampaiden pinnalla mattapintaisena muutoksena ja ala takahampaiden purupintaan ilmestyvinä kuoppina. Hampaat saattavat muuttua reunoiltaan teräviksi ja tummiksi. Tämä johtuu kiilteen liukenemisen aiheuttamasta hammasluun paljastumisesta tai kiilteen ohenemisesta.
Hampaiden eroosio aiheuttaa hampaan etuhampaiden kärkiin kuoppia, ohenemista ja hampaiden kärkien kiillelohkeamia, tästä seuraa hampaiden vihlomista ja kylmänarkuutta. Vihlomista voi esiintyä syödessä happamia marjoja, hedelmiä tai jotain kylmää, kuten jäätelöä. Myös hampaiden harjaaminen saattaa vihloa.
Mistä hammaseroosio johtuu?
Eroosiota aiheuttavat tyypillisesti mm virvoitusjuomat, sitrushedelmät, marjat ja suuhun nousevat mahahapot. Altistavana tekijänä eroosiossa voi olla myös alentunut syljeneritys, sillä sylki neutralisoi suun happoja. Myös kasvisruokavaliota käyttävillä eroosioita esiintyy enemmän, kuin tavanomaista ruokavaliota käyttävillä.
Voidaanko hammaseroosion vaurioittamia hampaita korjata?
Vähäinen hammaseroosio voidaan yleensä korjata muovilla mutta myös pitkälle edennyt eroosio palauttaa alkuperäiseen muotoonsa ja ulkonäköönsä keraamisilla kuorilla tai kruunuilla. Pitkälle edennyt hampaiden eroosio aiheuttaa myös purentaongelmia, narskuttelua, purennan madaltumista. Nämä pahentavat hampaiden kulumista entisestään. Keraamisilla kruunuilla hampaat palautetaan luonnolliseen ulkonäköönsä ja oireettomiksi, myös purenta tasapainottuu. Vähäisempiä muutoksia voidaan myös korjata paikkausmuovilla.
Oma nykyaikainen hammaslaboratoriomme sekä hammasteknikkomme mahdollistavaa sen, että suuretkin kruunutustyöt valmistuvat meillä nopeasti. Epämukava aika väliaikaisine kruunuineen jää lyhyeksi.
Täyskeraamiset hammaslaminaatit ja -kuoret
E.max keramiasta valmistetut keraamiset hammaskuoret
Keraamiset hammaslaminaatit ja -hammaskuoret
Mitä ovat keraamiset hammaslaminaatit ja hammaskuoret?
Keraamiset hammaslaminaatit ja hammaskuoret kiinnitetään hampaan etupinnalle tai ne peittävät koko hampaan. Keramian avulla saavutetaan erinomainen esteettinen ja kestävä ratkaisu hampaiden muodossa, värissä.
Milloin keraamisia hammaslaminaatteja ja hammaskuoria käytetään? Keraamiset hammaslaminaatit ja hammaskuoret voivat olla ratkaisu seuraaviin ongelmiin:
- Hampaiden värjäytymät: Laminaatit ja kuoret voivat peittää pysyviä värjäytymiä, joita ei voida poistaa valkaisulla.
- Hampaiden kulumat ja lohkeamat: Ne voivat korjata pieniä halkeamia ja kuluneita hampaita.
- Epätasaiset hampaat: Laminaatit voivat parantaa hampaiden muotoa ja asennon antamalla niille tasaisemman ulkonäön.
- Hampaiden välinen rako: Ne voivat peittää hampaiden väliset raot ja antaa tasaisemman hymyn.
Keraamisten hammaslaminaattien ja hammaskuorten asennus
Alkututkimus ja suunnittelu: Hammaslääkäri arvioi hampaidesi kunnon ja keskustelee toiveistasi sekä tavoitteistasi.
Hampaan valmistelu: Puudutus. Hampaan pinnasta hiotaan keramian paksuuden vaatima määrä, jotta laminaatti tai kuori saadaan kiinnittymään tukevasti ja se on riittävän kestävä.
Jäljentäminen: Hammas jäljennetään tarkkaa ja yksilöllistä laminaattia tai kruunua varten.
Väliaikainen laminaatti tai kruunu: Hampaat saavat väliaikaiset suojukset odotellessa keraamisten laminaattien valmistumista.
Kiinnittäminen hampaaseen: Valmiit keraamiset laminaatit tai kuoret kiinnitetään hampaiseen muovisementillä.
Hampaiden kalvo-oikominen
Oikomiskalvot ovat esteettinen oikomishoidon menetelmä
huomaamattomaan päivittäiseen käyttöön. Kukontorin hammaslääkärit toimivat kalvohoidossa yhteistyössä HeySmileyhtiön kanssa, joka kuuluu suomalaiseen Planmeca Groupiin. Kalvot ovat läpinäkyviä,
irrotettavia ja esteettisiä.
Yhtä kalvoa käytetään yleensä viikon ajan noin 22 tuntia vuorokaudessa.
Näin hampaat siirtyvät vaiheittain kohti toivottua hoitotulosta. Potilas pystyy huomaamaan muutokset hampaissaan jo muutaman parin viikon käytön jälkeen.
Soveltuvatko oikomiskalvot sinulle
- Jokainen oikomiskalvohoito suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti
- Ensimmäisellä (konsultaatiokäynti) käynnillä selvitetään, sopiiko kalvo-oikominen sinulle. Samalla käynnillä ehditään tarvittaessa ottaa panoraama rtg kuva, joka tarvitaan hoidon suunnittelussa.
- Seuraavalla käynnillä hampaat jäljennetään ja valokuvataan. Hampaista tedään digitaaliset mallit, jotka lähetään suunnittelua varten HeySmiliin.
- Hoitosuunnitelman, jonka voimme esitellä sinulle, saamme 1-2 päivässä.
- Kun olet tutustunut hoitosuunnitelmaan ja hyväksynyt sen, kalvot siirtyvät tuotantoon.
- Kalvot toimitetaan vastaanotollemme 2-3 päivässä j hoito voi alkaa.
Kysy hammaslääkäriltäsi, soveltuuko
HeySmile-hoito juuri sinulle. Esimerkiksi seuraavia purenta virheitä pystytään korjaamaan kalvo-oikomisella:
- Ahtautunut hampaisto
- Suuret hammasvälit
- Syväpurenta
- Avopurenta
Palvelusetelihammashoito
Hammashoidon palveluseteli on potilaille tarjottava vaihtoehto Helsingin kaupungin hammashoitoloissa tarjottavalle hoidolle. Potilas voi valita kaupungin hyväksymien hammaslääkäreiden listalta hammaslääkärin, jolta hän voi varata hoitoajan. Hoidosta potilas maksaa, joka käynnistä omavastuuosan, jonka suuruus on määritelty kaupungin toimesta. Kukontorin hammaslääkärit eivät ota vastaan kokonaishoidon palveluseteliä. Palveluseteleitä on kolmenlaisia.
Tutkimus- ja hoito palveluseteli
Hammaslääkärin tarkastus, rtg kuvat sivualueilta. Hoitoon voidaan vielä lisätä kahden hampaan hoidot, sekä esim. suuhygienistin suorittama hammaskiven poisto.
Lohkeamapalveluseteli
hoidetaan yksi hammas.
Jatkohoidon seteli
Kaupungin hammaslääkäri määrittelee potilaan hoidontarpeen ja antaa palvelusetelin, jossa hoidettaviksi valitut toimenpiteet luetellaan. Potilas voi valita kaupungin hyväksymien hammaslääkäreiden listalta hammaslääkärin, jolta hän voi varata hoitoajan. Hoidosta potilas maksaa, joka käynnistä omavastuuosan, jonka suuruus on määritelty kaupungin toimesta. Kukontorin hammaslääkärit eivät ota vastaan kokonaishoidon palveluseteliä.
Palvelusetelihinnasto
Hinta | |
---|---|
Tutkimus- ja hoito palveluseteli (tark+rtg-kuvat) | 57,60 € |
Lohkeama palveluseteli | 102,00 € |
Juurihoito SGA02 | 61,00 € |
SGA03 | 77,60 € |
SGA04 | 110,80 € |
SGA05 | 147,40 € |
SGB10 | 61,00 € |
SGB20 | 77,60 € |
SGB30 | 110,80 € |
Paikkaukset SFA10 | 41,00 € |
SFA20 | 69,80 € |
SFA30 | 82,00 € |
SFA40 | 102,00 € |
Purentakisko, valmistus ja suuhun sovitus (lisäksi tekniset kulut 195 - 330 €) | 143,00 € |
Hampaiden poistot | |
Hampaan poisto, tavanomainen EBA00 | 48,80 € |
hampaanpoisto, vaativa EBA05 | 82,00 € |
Puudutukset | |
Infiltraatiopuudutus WX110 | 12,20 € |
Suun alueen johtopuudutus WX290 | 12,20 € |
Röntgentutkimukset | |
Hammas rtg-kuva EB1AA | 20,00 € |
Kokoleuan (panoraama) rtg kuvaus EB1HA | 57,60 € |
Hammasprotetiikka (tekniset kulut laskutetaan erikseen) | |
Vastaanotolla valmistettu kuituvahvisteinen silta | 205,00 € |
Akryyli osaproteesi SPE 90 | 246,00 € |
Metallirunkoinen osaproteesi | 307,00 € |
Parodontologinen hoito (hammaskiven poisto) | |
SDA03 | 63,20 € |
SDA04 | 89,80 € |
SDA05 | 130,80 € |
Kukontorin Hammaslääkärit hyväksyvät kaupungin hammashoidon palvelusetelin ja olet tervetullut meille palvelusetelihoitoon. Voit varata meille ajan palvelusetelihoitoon nettiajanvarauksesta tai puhelimella 09 2513 7510 ja muista ilmoittaa palvelusetelistäsi varatessasi aikaa, jotta voimme aktivoida setelin. Palvelusetelihammashoitoa voi varata hammaslääkäreille: Heikki haikala, Paula Ohtamaa.